Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční turnaj 2. ročník

29. 4. 2011

 

Pučégl obhájil. Kučera dominoval singlu
 
O velikonoční sobotě se ve Sportovní hale hrál 2. ročník Velikonočního turnaje ve stolním tenise. Putovní pohár z hlavní soutěže čtyřher si odnesla dvojice Pavel Pučégl, Lucie Moravcová a turnaj ve dvouhře s bodovým handicapem vyhrál Karel Kučera.
 
Tři dny volna a především krásné slunečné počasí asi řadu hráčů od účasti na 2. Velikonočním turnaji odradilo, ale přesto se sešlo 15 hráčů a 3 hráčky, kteří od devíti ráno do dvou odpoledne sehráli 32 zápasů ve čtyřhře a tři desítky utkání ve dvouhře. „Očekávali jsme sice větší účast, dokonce jsme měli připravenu variantu pro třicet a více účastníků, že turnaj odehrajeme na šesti stolech ve velké hale, ale téměř letní počasí nám řadu hráčů odlákalo z haly do přírody. Oč bylo menší startovní pole o to se hrálo více dramatických a kvalitních zápasů. Především finálová skupina čtyřhry a závěrečné zápasy dvouhry byly napínavé do posledního míčku. A myslím, že vítězství Karla Kučery i výborné dvojice Pučégl, Moravcová byla naprosto zasloužená,“ říká předseda pořádajících stolních tenistů Týna Josef Skalák st.
Turnaj se hrál podle osvědčených not, když dvojice do čtyřhry byly losovány ze dvou košů. V tom prvním byli soutěžní hráči a ve druhém amatéři a ženy. Ve dvouhře se hrálo s handicapem, takže v okamžiku kdy nastoupil amatér s hráčem divize, tam měl na začátku každého setu náskok 5:0. „Takového náskoku například využil neregistrovaný amatér Václav Brom proti hráči divize Josefu Rychlíkovi, kterého porazil po dramatické bitvě 3:2 na sety,“ vysvětluje systém turnaje Josef Skalák.
Bezesporu nejúspěšnějším účastníkem turnaje se však nakonec stala dívka. Šestnáctiletá domácí Lucie Moravcová vyhrála s Pavlem Pučéglem čtyřhru (Pučégl tak obhájil prvenství z roku 2010) a ve dvouhře skončila třetí. Druhé místo ve čtyřhře získala dvojice Josef Rychlík, Denisa Skaláková a třetí skončila dvojice Martin Bezpalec, Brom Václav. „Dá se říci, že dvojice Bezpalec, Brom vítěze potrápila nejvíc a to hned dvakrát. Již v základní skupině prohrála s Moravcovou a Pučéglem těsně 3:2 na sety, když pátý set prohráli 11:13. Podobný scénář se opakoval i ve finálové skupině. Opět prohra 2:3 a v pátém setu 10:12, když Bezpalec, Brom neproměnili dva mečboly,“ hodnotí průběh turnaje čtyřher předseda týnských stolních tenistů.
Ve dvouhře za prvním Karlem Kučerou, který prošel pavoukem bez porážky skončil druhý hráč divize Jan Soucha a třetí skončila Lucie Moravcová. „Velikonoční turnaj se v Týně stává zajímavou tradicí a pevně věřím, že v roce 2012 se sejde alespoň třicítka hráčů a hráček, aby si sportovně zpestřili Velikonoce,“ přeje si Josef Skalák.
Za pomoc a především za ceny do turnaje patří díky generálnímu partneru Jaderné elektrárně Temelín a dále…..
 
Brom