Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky 1. ČEZ veterán CUPU

22. 4. 2013

 

Za zelenými stoly v Týně bojovalo 67 veteránů
O víkendu uspořádali týnští stolní tenisté premiérový ČEZ VETERÁN CUP. Pro turnaj by vypsány věkové kategorie 40+, 50+, 60+ a 70+. Do turnaje se prezentovala 67 stolních tenistů z 28 klubů, kteří turnaj sehráli na deseti stolech v ČEZ Sportovní hale. Skvělá účast, počet a kvalita hráčů ve všech vypsaných kategoriích nás překvapila. Ukázalo se, že mezi staršími stolními tenisty v kraji je po podobném modelu turnajů hlad. I proto je Týn připraven vypsat 2. ČEZ VETERÁN CUP i v příštím roce.                                                                                                                              „Děkuji pořadatelům za krásný turnaj. Zahrát si s dalšími sedmi vrstevníky bylo moc hezké. A zvlášť, když se vám daří. Když mi bude sloužit zdraví rád přijedu i příště,“ usmíval se vítěz kategorie 70+ Karel Šoukal (1939) ze Ševětína. Podobný pocit měl i domácí týnský stolní tenista Karel Kučera (1949), který vyhrál kategorii 60+. „My starší toho již za stolem tolik nenaběháme, ale zdobí nás chytrost, zkušenost ze stovek zápasů a především se mi zdá, že čím starší člověk je s tím větší chutí si zahraje. Dneska si však vysoko cením našeho čtvrtfinálového úspěchu v deblu, kdy jsme s Honzou Souchou dokázali v pěti setech vyřadit bratry Řežáby,“ doplňuje Karel Kučera.
Ještě před zahájením prvních zápasů předal ceny nejstaršímu, nejvzdálenějšímu účastníku a jediné ženě zástupce hlavního partnera turnaje Václav Brom z ČEZ JE Temelín. Nejstarším hráčem byl Jaroslav Novák (1939, Studená), nejvíce kilometrů na turnaj ujel Jiří Řežáb (Mokré Lazce) a jedinou ženou v turnaji byla Ivana Marková (Protivín).
Na tomto odkazu celý článek, výsledky a fotky.
http://www.temelinky.cz/cs/clanky/za-zelenymi-stoly-v-tyne-bojovalo-67-veteranu-210.html        
                                                                          
Výsledky 1. ČEZ VETERÁN CUPU:
Kategorie 70+ (8 hráčů): 1. Karel Šoukal (Ševětín), 2. František Šortner (Netolice), 3. Jaroslav Novák (Studená)
Kategorie 60+ (12 hráčů): 1. Karel Kučera (Týn), 2. Bohuslav Kopřiva (Sudoměřice), 3. Miroslav Valenta (Hluboká)
Kategorie 50+ (23 hráčů): 1. Igor Smola (Studená), 2. Petr Staněk (Kněžské Dvory), 3. Milan Hromádka (Osek)
Kategorie 40+ (24 hráčů): 1. Pavel Jašek (zahraničí), 2. Luboš Broulin (zahraničí), 3. Petr Kortus (Pardubice)
Čtyřhra (prezentováno 30 dvojic): 1. Kvašnovský, Jašek (Orel ČB, zahraničí), 2. Smola, Schwarz (Studená), 3. Soucha, Kučera (Týn) a Broulin, Hromádka (zahraničí, Osek)