Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky 45 Vánočního turnaje

27. 12. 2023

V repríze loňského finále tentokrát úspěšnější            Jakub Slapnička.

V pondělí 25. prosince na 1. svátek vánoční si dali ve sportovní hale v Týně nad Vltavou dostaveníčko stolní tenisté z celého kraje. Oddíl stolního tenisu SKST Týn nad Vltavou pořádal již 45. ročník Vánočního turnaje, který byl současně druhou Velkou cenou Jihočeského kraje. Pořadatelé se svého úkolu zhostili se ctí, všechno klapalo bez zbytečných prodlev. Po štědrovečerní večeři přijelo spálit nějaké přebytečné kalorie 41 hráčů včetně několika hráček. V deseti základních skupinách se hrálo systémem každý s každým. První dva postoupili do hlavní soutěže, na ostatní zbyla soutěž útěchy. V nadstavbě už se hrálo vyřazovacím způsobem. Tentokrát kromě slušné účasti byla na vysoké úrovni i hráčská kvalita.

Za stoly se představili hráči od úrovně okresního přeboru až po extraligu, kterou si už v dresu Havlíčkova Brodu zkusil strakonický odchovanec Jakub Slapnička v současnosti hráč          MS Brno (1 liga). V repríze loňského finále byl tentokrát úspěšnější Slapnička, který porazil Michala Vávru 3:1 na sety.

Konečné pořadí:
Dvouhra
1. Jakub Slapnička (MS Brno)
2. Michal Vávra (Německo)
3. Ladislav Dobiáš (Soběslav)
3. Lukáš Heinzl (Vodňany)

Čtyřhra
1. Michal Vávra – Ladislav Dobiáš
2. Jakub Slapnička - Pavel Klečka
3. Tomáš Hložek – Radim Šindelář
3. Lukáš Heinzl – Petr Kaštánek

Útěcha
1. Josef Doležal (Orel ČB)

Sponzoři turnaje: Společnost  ČEZ Jaderná elektrárna Temelín, město Týn nad Vltavou, EXTRUDO Bečice, VAKKOS vzduchotechnika Týn nad Vltavou a oddíl stolního tenisu              SKST Týn nad Vltavou.