Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky Vánočních turnajů

3. 1. 2009

Za zelenými stoly kraloval Ivan Karabec,
čtyřnásobný účastník paralympijských her.

 Již 32. ročník Vánočního turnaje ve stolním tenisu v Týně nad Vltavou přilákal 25.12. na Boží hod vánoční do sportovní haly na šest stolů  dvacetšest stolních tenistů. Je to nejmenší účast za poslední roky, ale na kvalitě to neubralo. Hlavní hvězdou byl po čtyřech letech opět extraligový hráč Baníku Havířov a paralympijský vítěz se Sydney Ivan Karabec, jenž se stolním tenisem začínal v rodných Č. Budějovicích.
Ivan Karabec ve své dosavadní kariéře získal již celkem 20 medailí z velkých turnajů jako Paralympijské hry, Mistrovství světa a Mistrovství Evropy. Z těchto turnajů má Ivan ve své sbírce celkem 4 zlaté, 7 stříbrných a 9 bronzových medailí, což ho řadí mezi nejúspěšnější handicapované sportovce České republiky.
  Celý turnaj proběhl v klidné vánoční pohodě a bez velkých překvapení na úkor favoritů. Vítězem se stal Ivan Karabec, který  ve finále porazil 3:1 na sety obhájce Michala Vávru. V deblu vyhráli Michal Vávra a David Šimoník před Miroslavem Němcem a Petrem Kaštánkem.

 Konečné pořadí: 1. I. Karabec (Baník Havířov) 2. M. Vávra (zahraničí), 3. M. Němec (Libín Prachatice) a A. Langer (Olymp Praha). V kole útěchy se stalo finále záležitostí Venduly Tenglové (Orel Č.B.), která zdolala 3:1 na sety Ivana Karabce staršího (Start Č.B.).

26.12. obsadili zelené stoly neregistrovaní (19. účastníků ). Z vítězství se radoval Jiří Plaňanský, který v turnaji prohrál pouhé dva sety, na druhém místě skončil Václav Hornát a třetí byl Michal Zatloukal. Útěchu vyhrál Petr Volek.
29.12. se konal turnaj pro děti, kterého se zúčastnilo15. hráčů a hráček (8.mladších a 7. starších ). Mezi staršími dětmi vyhrál Ondřej Stoklasa před Šimonem Lopaurem, třetí skončil Simon Kostadinov. V mladší kategorii vyhrál Lukáš Stoklasa před Davidem Šáleným a Zdeňkem Svobodou. Nejmladší účastnicí byla teprve pětiletá Nikola Šálená, která ač prohrála všechny zápasy hrála s ohromným zápalem.

SKST Týn děkuje sponzorům vánočních turnajů: GENERÁLNÍMU PARTNEROVY VLTAVOTÝNSKÉHO ORANŽOVÉHO ROKU JADERNÉ ELEKTRÁRNĚ TEMELÍN - skupina ČEZ, městu Týn nad Vltavou a firmám K - Building Č. B., VAKKOS – vzduchotechnika s.r.o. Týn nad Vltavou, R.S.P. s.r.o. Týn nnad Vltavou, Rumpold-T s.r.o. Týn nad Vltavou a Minerály Blecha.

Fotografie jsou umístěny ve  FOTOALBUMU - VÁNOČNÍ TURNAJ